Ouders

Hieronder vindt u meer informatie over kennismaken met onze school en nuttige websites over (basis)onderwijs en het GJG:
Kennismaken

Kennismaken met Obs 't Schrijverke

Wanneer u een school zoekt voor uw kind en u met onze school wilt kennismaken, kunt u telefonisch (0181-313506) of via de mail (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.) contact met ons opnemen om een kennismakingsgesprek af te spreken. In dat gesprek vertellen wij over onze school en beantwoorden wij uw vragen. Ook lopen we samen een rondje door de school.

 

Algemene informatie

Algemene informatie over onze school vindt u in de schoolgids en de schoolkalender. Deze kunt u HIER downloaden

 

Inloopochtenden en inloopmiddagen

Voor ouders die al kinderen bij ons op school hebben en graag eens in de klas meekijken, organiseren wij 5 keer per jaar een inloopochtend of inloopmiddag. Ook organiseren we aan het begin van het schooljaar (in september) een nieuwjaarsreceptie. Ouders kunnen dan kennismaken met de teamleden die dat schooljaar voor hun kind(eren) klaar staan. De data staan in de schoolkalender.

 

Websites

Nuttige websites

Meer informatie over onderwijs:

Nuttige website voor ouders over onderwijs: www.voo.nl

Meer informatie over basisonderwijs:

Website Rijksoverheid met meer informatie over basisonderwijs: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/basisonderwijs

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)

Centrum voor Jeugd en Gezin

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is dé plek waar u terecht kunt voor vragen over opvoeden, opgroeien, verzorging en gezondheid. En voor advies, ondersteuning en hulp op maat. Het CJG is er voor ouders/verzorgers, kinderen en jongeren. Jeugdarts, jeugdverpleegkundigen, assistenten en een pedagoog zorgen er samen met de ouders voor dat kinderen veilig en gezond kunnen opgroeien. Binnen het CJG wordt er samengewerkt met het school maatschappelijk werk. Via de intern begeleider kunt u in contact komen met het schoolmaatschappelijk werk.

Bezoek aan het CJG

In groep 2 wordt ieder kind op het CJG uitgenodigd voor het preventief gezondheidsonderzoek. Naast controle van de groei, ogen en oren bespreken de assistente en de jeugdarts de ontwikkeling en de gezondheid van uw kind.

In groep 7 wordt ieder kind uitgenodigd op het CJG voor een preventief onderzoek bij de jeugdverpleegkundige, hierbij zal de groei, houding en de ontwikkeling besproken worden. Ook zal er aandacht zijn voor eetgewoonte, vriendjes en hobby’s etc.

In het jaar dat kinderen negen jaar worden, krijgen zij een herhaling van de vaccinaties DTP en BMR. Bovendien krijgen meisjes in het jaar dat ze 12 jaar zijn een oproep van het CJG om zich te laten vaccineren tegen baarmoederhalskanker. Deze HPV-vaccinatie wordt drie keer gegeven. De inenting is gratis, maar niet verplicht.

Heeft u vragen?

U kunt met uw kind altijd bij de jeugdverpleegkundige of -arts terecht voor vragen over gezondheid, opvoeden en opgroeien. Ze geven tips en adviezen en doen zo nodig onderzoek of verwijzen door naar een specialist. Gesprekken met de jeugdverpleegkundige of -arts zijn vertrouwelijk. De jeugdarts en/of jeugdverpleegkundige neemt deel aan de overleggen van het Zorg adviesteam op school, waarin zorgen over de ontwikkeling van de jongere besproken worden. Dit is in overleg met de ouders. Het CJG wil met haar diensten beter aansluiten op de vraag van ouders en jongeren. Komende jaren zal hierdoor een verandering plaatsvinden in contactmomenten en wijze waarop deze worden aangeboden.

Contact

U kunt de jeugdarts en/of jeugdverpleegkundige bereiken via het CJG.

Adres:
Centrum voor Jeugd en Gezin
Vliet 1, 3224 HE Hellevoetsluis
Telefoon: 010-4444646

Websites:
www.cjgrijnmond.nl
www.centrumvoorjeugdengezin.nl/locaties

Thuisbetrokkenheid

Wij hebben een overzicht gemaakt van manieren waarop u thuis het leren van uw kind kunt ondersteunen. De tips hebben betrekking op ondersteuning bij taal, rekenen, huiswerk en bij gebruik van digitale media.

Klik hier voor het overzicht thuisbetrokkenheid

 

©2023 obs 't Schrijverke | downloads | kennismaken | lipdub | contact

website: Vuijst Visuals